Junioři berou za prohru s Kladnem v nájezdech 2:3 alespoň bod

Zlínští junioři ve třetím kole nadstavbové části B prohráli s Kladnem 2:3 po samostatných nájezdech. Domácí vedli v páté minutě zásluhou Pavlůska, ale Rytíři okamžitě odpověděli a ve třetí třetině se dostali i do vedení. Pavlůsek dokázal srovnat na 2:2, ale v nájezdech se za hosty dvakrát trefil Kružík a Ševci tak berou alespoň bod.
33.kolo, so 6.12.2014, ZS Luďka Čajky
Zlín
Kladno
2:3sn
(1:1, 0:0, 1:1 - 0:0 - 1:2)

Branky a nahrávky: 5. Pavlůsek (Bumbál), 53. Pavlůsek (Werbik) – 6. Doležal (Stránský, Havlůj), 43. Havlůj (Slánský, Doležal), rozh. náj. Kružík. Rozhodčí: Hradil – Goňa, Wesley. Vyloučení: 4:2, navíc Kužílek (ZLN) 10 minut. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 60. Střely na branku: 44:38. Průběh utkání: 1:0, 1:2, 2:2, 2:3.

Haloda – Zbořil, Macharáček, Kužílek, Žabčík, Stuchlík, Procházka, Talán – Hořanský, Hlaváč, Haničinec, Dalajka, Pavlůsek, Werbik, Gago, Bumbál, Hladiš.

Švihálek – Potěchin, Bunda, Hulcr, Špaček, Zajíc – Šilhavý, Macháček, Slánský, Havlůj, Janeček, Doležal, Kuzďas, Miura, Kružík.

První gól byl k vidění v páté minutě, kdy okamžitě po vhazování střelou na rameno brankáře Švihálka otevřel skóre Tomáš Pavlůsek. Vedení ale domácím vydrželo jen 70 sekund, a to do té doby, než pohotový Filip Doležal dorazil pokus Stránského. Další zásah Rytířů měl na hokejce Šilhavý, Halodu ale zblízka nepřekonal.V přesilové hře měl před sebou prázdnou bránu Kuzďas, ale dva zlínští beci jeho pokus dostali těsně mimo tři tyče. Tentýž hráč zanedlouho nadělal obraně Zlína další trable, to když zachytil její rozehrávku, ale při koncovce se trefil jen do masky gólmana Halody.

Zlínský muž v masce se potil i po pauze, na pokus Macháčka dostal jen špičkou betonu. Šanci si vytvořili také domácí, ale Hlaváčům únik zakončený forhendovou kličkou Švihálek vykryl. Pouze ťuknout a dostat puk za brankovou čáru mohlo stačit Kladnu ke skórování, ale zcela volný puk ve volném brankovišti dříve než soupeř zalehli domácí hráči. Ještě před sirénou zřejmě Švihálkovi trochu zatrnulo, a to při lehkém nahození Hořanského, které se zastavilo až o tyč.

Na začátku třetí periody se radovali hráči z Čech, když důrazný Petr Havlůj vstřelil druhou branku Kladna. Bleskově mohl odpovědět Hladiš, ale nastřelil to jediné, co mu stálo v cestě, a to hůl Švihálka. Několik různých odrazů a střel mohlo znamenat vyrovnání v polovině třetí třetiny, ale ani v tuto minutu se domácí gólu nedočkali. Na ten si počkali do 53. minuty, kdy Werbik našel mezi kruhy volného Tomáše Pavlůska, jenž nekompromisní ranou z první zasadil puk přesně od růžku soupeřovy svatyně.

V závěrečných sekundách ale měli možnost hosté strhnout vítězství za tři body na svou stranu, ale přečíslení tři na jednoho gólově neskončilo. Hned na začátku prodloužení ujel sám na Halodu Slánský, ale trefil jen betony zlínského brankáře. V dobré pozici se ocitl i Hlaváč, ale puk mu přeskočil hůl. Hladišovi zase stačilo jen vložit hokejku do nahrávky Žabčíka a asi by bylo rozhodnuto.

V samostatných nájezdech se první rozjel hostující Doležal, ale střela příklepem Halodu nepřekvapila, za Zlín bekhendovou kličkou neuspěl Werbik. Miurovi se brankáře Ševců vykličkovat nepodařilo. Hlaváč se řídil radou z publika a vystřeli z mezikruží, neuspěl. Jako první tedy ve třetí sérii skóroval Kružík, který se trefil mezi Halodovy betony. Hned vzápětí šťastně vyrovnal Dalajka, kterému sice puk ujel, ale skončil v bráně. A když za domácí neuspěl Hořanský a Daniel Kružík opět Halodu prostřelil, bylo o majiteli bonusového bodu jasno.

Ohlasy trenérů

Radek Pšurný (HC PSG Zlín): "V současné době bereme každý bod, protože se samozřejmě chceme dostat do té první čtyřky druhé skupiny. Myslím si, že dnes jsme nepodali optimální výkon a velmi mě mrzí provedení samostatných nájezdů, to hráči neposlechli příkazů trenéra a v tomto směru jsme byli velmi nedisciplinovaní."

Fotogalerie